2012. április 10., kedd

Miként is történik a masszázs? - Kérdések és válaszok


Hol történik a masszázs?
A masszázs terápia a Sharma Batta masszázs studióban történik. A studió az épület különálló szintjén elszeparált helyiségekben van. A masszázs során a helyiségben csak a vendég és a masszőr tartózkodik. A masszázs típustól függően a kezelés többségében a masszázságyon folyik, egyes terápiák esetén a földön, matracon.


Hogyan kezdünk neki a masszázsnak?
A kezelés előtt rövid beszélgetéssel felmérjük együtt a vendég állapotát és közösen kialakítjuk a kezelés menetét, melynek részleteit ismertetem. A vendég levetkőzik alsóneműre és törülközővel betakarva magát kényelmesen elhelyezkedik a masszázs ágyon. A terápia során bármikor lehet szólni ha kívánságod van, semmi kötelező nincsen.


Mit kell hozni a masszázsra?
Ha szeretnéd, hozhatsz saját törülközőt és lepedőt, de nem szükséges. Javasolt kényelmes, laza fehérnemű viselete.

Miként is történik a masszázs?
A masszírozás két kézzel olajjal történik, a testtel mindig kontaktusban, így mindig tudod épp mi történik. Segédeszközt csak a méregtelenítő masszázshoz alkalmazok. A terápia alatt kellemes zene szól, gyertyafényes félhomályban. A kezelés alatt a helyiségben csak a vendég és a masszőr tartózkodik. A masszázs során a test aktuálisan kezelt területe van kitakarva. A kezelés a test minden részét érinti kivéve a fejet, a gerincet és az intim testrészeket.


Miben más ez a masszázs a többitől?
Ez a masszázs egyénre szabott, holisztikus terápia, amely az illóolajok segítségével segíti a testet és a lelket a teljes ellazulásában és megnyugvásában. A terápia nem fájdalmas, erős nyomásokat nem alkalmazok a testen, de ettől még kérhető erős masszázs. A zene része a terápiának hiszen a masszőr táncoló, ritmikus mozdulatokkal végzi a kezelést.


Mit érdemes a masszázs után tenni?
A terápia végén pihenési idő van mely 5-20 perc is lehet a kezeléstől függően. Rituálék során tea vagy ásványvíz ingyenesen fogyasztható. Ha teheted otthon még pihenj egy kicsit, hogy az illóolajoknak legyen ideje még jobban felszívódni.


Mennyi időnként javasolod?
Minden nap lehetne kezelésre járni, de mivel lágy ugyanakkor intenzív masszázsokról van szó elég heti-kétheti egyszeri kezelés. Probléma esetén egymás utáni 4-5 kezelés 2-3 naponta csodákra is képes lehet.


Lehet ruhátlan a masszázs?
Amennyiben te úgy kéred, így a legtökéletesebb, de egyáltalán nem kötelező. A megfelelő energiaáramláshoz és a mozdulatok folyamatosságához az a tökéletes ha ruhátlanul masszírozok, de sohasem meztelenül, mivel csak a kezelt testrész van kitakarva. Spirituális jelentősége is van mint egy jelképezve, azt hogy a ruháinkkal együtt ledobjuk a terheinket is magunkról.


Mikor gyere el masszázsra és mikor ne?