2012. február 25., szombat

Receptek

Számos recept kering az interneten, amikből látszik hogy csak átmásolják valahonnan, saját tapasztalat nincs mögötte. Sokszor túl vannak bonyolítva. Egy recept mindig akkor a legjobb ha a legkevesebb - de feltétlenül szükséges - alapanyagot tartalmazza. Kívánságra teszek fel több receptet is.

Shea vajas habkrém alaprecept
(Marcsi kedvéért)

1 rész (20 gr) finomítatlan shea vaj
2 rész (40 gr) hidegen sajtolt növényi olaj
5-7 csepp 100% illóolaj (elhagyható)
1-2 csepp E-vitamin (elhagyható)
1 kk glükóz (ha túl zsíros)

Leírás:
A vaj és az olajok arányát lehet változtatni, attól függőn milyen bőrtípusra és milyen állagú krémet szeretnénk. A növényi olaj lehet szőlőmag, oliva, mandula, kókusz,sárgabarack, kukoricacsíra stb., lényeg hogy hidegen sajtolt olajat használjunk. Egyszerre többféle olajat is adhatunk hozzá. A testesebb olajakkal a krém lassabban szívódik fel. Vizet és egyéb szörnyűségeket nem szükséges hozzáadni. Tárolás 20-25°C között, felesleges hűtőbe tenni, viszont ne tegyük meleg helyre sem.

Elkészítés:
A sheavajat gőz felett melegítsük kb. 80°C-on 15-20 percig, majd hagyjuk lehűlni kézmelegre. Adjuk hozzá a hidegen sajtolt olajakat (kókusz olajat előtte melegítsük fel teljesen átlátszó folyékonyra). Adjuk hozzá az E-vitamint (ha kell) és 3-4percig keverjük az egészet habverővel. Tegyük pár percre mélyhűtőbe. Vegyük ki, keverjük át ismét, majd tegyük a hűtőbe. Ezt ismételjük addig míg kellően habos nem lesz a krém. A keverések száma a hozzáadott olajoktól függ. Az utolsó keverés előtt adjuk hozzá az illóolajokat (ha szeretnénk). Tegyük zacskóba, vágjuk ki a zacskó sarkát és töltsük tégelybe (mintha tejszínhabbal díszítenénk).

Használat:
Tegyünk egy kicsit a kezünkre és masszírozzuk a bőrbe. Ügyeljünk rá, hogy mindig tiszta kézzel nyúljunk a tégelybe és sose nyúljunk más krémjébe! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése