2014. december 18., csütörtök

A lágylézer terápiaA lágylézer terápia kis energiájú (0,5-500mW teljesítmény) lézersugárral történik mely számos pozitív biológiai hatással bír. A sejteket határoló sejthártyák működését, a rajtuk keresztül végbemenő anyag és energia forgalmat jelentősen javítva a kezelt szövetek regenerációs képességét fokozza. A lágy lézerek sejtkárosodást nem okoznak, segítik a beteg sejtek eredeti funkciójának visszaállítását. Javítják a sejtekben az oxigénellátást, az erek újraképződését, az ellenanyag termelést, a vérkeringést. Csökkentik a gyulladásokat, az ödémákat. Alkalmazása megindítja az egyáltalán nem, vagy igen nehezen gyógyuló sebek gyógyulását, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású, csillapítja az izom és ínfeszültségeket, így a balesetet szenvedett beteg igen hamar megszabadulhat a fájdalmától.


A lágylézer terápia jól alkalmazható rosszul gyógyuló sebek, fekélyek valamint zárt izom és ízületi sérülések kezelésében. Az akut betegségek kezelésére (lumbágó, arcüreggyulladás) elegendő néhány kezelés, egymást követő napokon.  A balesetet követően kialakult duzzanatok, fájdalmak már az első kezelés alatt jelentősen csökkennek, sok esetben meg is szűnnek.  A hosszú ideje fennálló deformálással, fájdalommal járó krónikus betegségek esetén hosszabb idejű a gyógyulás. Ezek kezelése kúraszerűen, több héten keresztül történik. Egy kezelés ideje betegségtől függően változó, de általában 15 – 20 percet vesz igénybe. Akut esetben a lézerterápiát nagy dózisban, krónikus problémáknál fokozatosan emelkedő mennyiségben használják.


A lézerterápia fájdalom és érintés mentesen végezhető, így nem okozhat sérülést, fertőző betegség nem vihető át más betegre. Nem allergizál, nem okoz sugár- vagy elektromos terhelést, nincs mellékhatása. Egyedül szemünk ideghártyájára, a retinára lehet veszélyes, ezért sok esetben védőszemüveget használnak. Az általunk használt készülék esetében még védőeszközre sincs szükség. Mivel a lézerterápia semminemű fájdalmat nem okoz, gyermekek is jól tolerálják. Gyermekeknél történő alkalmazásnál fontos a pszichikai hatás, hogy a készülék és maga a kezelés gyors és barátságos.


A lézerterápia gyógyszerekkel, fizikoterápiával jól kombinálható. Hatására a krónikusan szedett gyógyszerek mennyisége csökkenthető, vagy el is hagyhatók. A 15-20 percig tartó lágylézer kezelés fájdalommentes és többször ismételhető. A terápiának szakavatott kezekben nincsenek mellékhatásai, azonban csak előzetesen kivizsgált beteg kezelhető.


A behatoló lézersugarak kölcsönhatásba lépnek a sejtekben lévő molekulákkal, és gyorsítják a sejtek szaporodását és a sejtek regenerációját, fokozódik a vérkeringés, javul az oxigénellátás.


Biológiai hatásai: a sejtszaporodás, a sejtregeneráció, az immunrendszer fokozása és gyulladáscsökkentés.

Klinikai hatásai:  fájdalom csillapítás, ödéma-csökkentés, sebgyógyulás gyorsítása és izomfeszülés csökkentése


Fontos tudni, hogy a lézeres kezelés nem alkalmazható festékes anyajegy területén, gombás bőrfelületen, a pajzsmirigy környékén, a mell területén, rosszindulatú daganat területén, illetve rákmegelőző állapotot mutató bőrfelületen. Szintén tilos a kezelés ismeretlen eredetű lázas betegség esetén, valamint terhesség alatt az alhason, illetve az ágyéki gerinc területén.

Forrás: Lézerterápia, Ideál Magazin, Wikipedia, Akupunktura.com, Dr. Horváth Judit: Lágylézer terápia


Jelenleg egyedülálló módon pontos hullámhosszú 5-20mW energiájú zöld és piros fényű vonal lézerrel történik kezelés, külön a színekkel illetve ezek egymás utáni kombinációjával, kisebb és nagyobb dózisban. Akut esetben naponta vagy másnaponta kezelünk 1-2 hétig, majd heti 2 alkalommal. Krónikus esetben az első két héten egy-két alkalommal kezelünk, majd hetente egyszer a tünetek megszűnéséig, vagy enyhüléséig.
EZLaZerDUO 950 lágy lézeres készülék

Kezelésre bejelentkezés telefonon:
+36 30 3634367
vagy e-mailben is lehetséges

A készülék is megvásárolható
ára 59,000.-Ft (bruttó)